Élet- és balesetbiztosítás

Fontos az egészsége? Akkor gondoskodjon róla!
Mindenki azt feltételezi magáról, hogy vele nem fog történni semmi, hiszen nagyon körültekintő, figyelmes, óvatos. Igaz?
De véleményem szerint gondolni kell rá, hogy váratlan események bekövetkezhetnek, amit, ha ki is akarunk védeni, se megy. Éppen ezért fontos, hogy ezekre is felkészüljünk, legyen védelmünk, megoldásunk.

Mire gondolok?
Ha netán baleset szenved, annak súlyosságától sok kérdés felmerülhet. Például hogyan pótolná a kiesett jövedelmet? Számolt-e esetleges orvosi ellátásról? A drága gyógyszerekkel?
Úgy gondolom most sokkal jobban kivagyunk szolgáltatva az egészségügyi ellátást illetően, így ezt meg kell előzni!

Tudta, hogy az emberek nagyobb százalékai inkább az autójukra, lakásukra/házukra és vagyontárgyaikra előbb kötnek biztosítást, mint saját magukra? Miért van ez így? Miért nem gondolunk saját magunkra?
Ez a biztosítás az ember cascója! Képesek vagyunk visszamenni az égő házba, hogy kimentsük a laptopunkat, mobilunkat, mert azon vannak a legfontosabb dolgok, azon van a munkánk, holott örülni kell, hogy megússzuk épbőrrel a balesetet.

De miért mennénk vissza a tárgyainkért?
Mert a mai világban a teljesítmény kényszer miatt kicsit mindannyian folyton rohanunk, hiszen a mindennapi életben általában nincs időnk és energiánk az egészségünk megőrzésére, pedig igenis nagyon fontos odafigyelni rá. Fontosabb az anyagi -, mint az egészségügyi biztonság. Példaként legyen egy influenza, amit mindenki elszokott kapni. Sajnos egyre többen lábon hordják ki lábon vagy azért, mert nincs idejük betegeskedni vagy azért, mert nem szeretnének kevesebb pénzt hazavinni a betegség miatt. Holott, ha 1 hétig fekszünk, akkor nem leszünk 1 hónapig influenzásak, sokkal jobban fogunk teljesíteni is, nem beszélve arról, hogy egészségesek leszünk.

Ha még soha nem gondolkozott el ezen, akkor itt az ideje. Ha baj megtörténik, akkor már késő van. Ezért előre kell gondolkodni! Gondoskodjon magáról, szeretteiről!