Lakástakarékpénztár

Miért jó a lakástakarékpénztár?
Álmodozott saját lakásról? Spóról rá? Ebben segít a lakástakarékpénztár! Ugyanis, ha tudatosan készül rá, havonta tesz félre pénzt, hogyha eljön az idő és meglesz a megfelelő lakás, akkor ne legyen tőke hiánya és megvásárolhassa álmai lakását. Ehhez csupán előrelátó megtakarításra van szükség, amit, ha idejében elkezd, nem terheli meg túlzottan a pénztárcáját. Mindezeken túl, akkor is jól jön a megtakarítás, ha új lakásba szeretne költözni, vagy akár felújítani szeretné otthonát, sőt, ha gyermekeinek szeretne segíteni a jövőbeni lakásvásárlását illetően, hogy kevesebb önrészt kelljen vállalni.

Ki nyithat lakástakarékpénztárt?
Bárki! Nincs életkorhoz kötve, nem számít, hogy már ingatlan tulajdonos.
Érdemes eldöntenie, hogy melyik lakástakarék konstrukció a legideálisabb Ön számára. Választhat, hogy inkább a megtakarítási időszakban legyen magasabb az elért bónusz és a kiegészíthető lakáskölcsön hitel kamata legyen egy picit magasabb vagy pont fordítva.

.

Mire használható fel az összeg?
Nem csak lakásvásárlásra és felújításra használható! Most felsorolok néhányat a sok felhasználási lehetőségek közül:
-Telekvásárlás
-Ingatlan vásárlás (új vagy használt)
-Házrész, terasz, garázs építés
-Napelem felhelyezése
-Nyílászárók cseréje
-Fűtéskorszerűsítés
-Fürfőszoba, konyha felújítása
-Ingatlan helyreállítása, felújítása

és még sok-sok minden!

Van árnyoldala is, ugyanis nem mindenre használható fel a lakástakarék. Szerencsére kevés ilyen dolog van, például nem vásárolható üdülőövezeti ingatlan és nem is újítható fel belőle, nem használható fel melléképület építésére és felújítására, valamint nem lehet haszonélvezeti jogot vásárolni.

Milyen költségek vannak?
Mert vannak, de nem kell megijedni tőle. szerződéskötéskor számlanyitási díjat kell fizetni, ami a szerződéses összeg 1%-a, emellett van egy számlavezetési díj, ami 150 Ft/hó.

Bővebb információért keressen minket!