Nyugdíjbiztosítás

Ez egy kényes téma, amiről mindenkinek meg van a véleménye. Sokan mondják, hogy ráérek még vele, nincs rá szükségem és még lehetne sorolni hosszan.

Mit gondolunk róla?
Legyen szó bárkiről, fiatalról, középkorúról, idősebbről, ez a kérdés mindenkit foglalkoztat. Sokszor lehet hallani a fiataloktól, hogy nekünk már nem lesz nyugdíjunk. Ez nem igaz, ugyanis nyugdíja mindenkinek lesz, az már más kérdés, hogy mennyi. Ugyanis jelenleg kettő dolgozóra jut egy nyugdíjas, addig a jövőben ez szám megfordulhat és 1 dolgozóra 3 nyugdíjas is juthat, ezáltal sokkal kevesebb nyugdíjra lehet számítani. Az középkorúak a kor előre haladtával elkezdik számolni, hogy ha nyugdíjba vonulnak, akkor mennyit kaphatnak és sokan rájönnek, hogy ez bizony nagyon kevés.

Minek ez nekem?
Aktív nyugdíjas éveinket élvezni szeretnénk, nem pedig napról napra élni. Éppen ezért, ha rendelkezünk nyugdíjbiztosítással, akkor tudjuk, hogy van félretett pénzünk és gondtalanul élvezhetjük a hátralévő időt.

Mikor érdemes nyugdíjbiztosítást kötni?
Minél előbb, és ez nem vicc. A fiatalok igencsak csekély létszáma köt azonnal nyugdíjbiztosítást, amikor munkába áll. De ha rögtön az elején megköti, akkor a későbbi években, amikor nyugdíjba vonul, megveregeti fiatalkori énjét, hogy jó döntést hozott, hiszen nem kell mindenáron a nyugdíjára támaszkodni.
Középkorúak esetében sincs veszve semmi, hiszen bőven tudnak még annyit gyűjteni, hogy az akkor nyugdíjukat kiegészítse a biztosítás.

Hogyan kapom meg a pénzemet?
Két lehetőség közül lehet választani, az egyik, hogy amikor betölti a nyugdíjkorhatárt, akkor egy összegben kifizetésre kerül az akkori értéknek megfelelő összeg, a másik lehetőség pedig, hogy havi rendszerességgel kerül kiutalásra az összeg.

Mi az oka, hogy nekem még nincs?
A halogatás. Annyiszor hallani, hogy ráérek még. Az igazság az, hogy nem. Tudom keményen hangzik. Az idő megy, ez az egyetlen dolog, amit nem tudunk megállítani, visszatekerni, nem vagyok rá befolyással. Pedig hányszor kezdjük így a mondatot, hogy „majd, ha nyugdíjas leszek…” és egy csomó dologról beszélünk ilyenkor. Egy dolog biztos, szabadidővel rendelkezni fogunk, de pénzzel is? Ez a másik kifogás, hogy nincs rá pénzem. Persze, hogy nincs, hiszen nem mi saját magunk vagyunk az elsők, nem magukra fordítjuk a pénzt, hanem minden másra.

Egy dolog biztos a jövőben, hogy a nyugdíjrendszer meg fog változni!

A problémára 3 megoldást tudok javasolni:
-Kevesebb pénzből kell gazdálkodniuk majd a nyugdíjasoknak.
-Kitolódik a nyugdíjkorhatár, akár 70 éves korig.
-Kiegészítjük a nyugdíjunkat saját megtakarításunkból.

Valljuk be az első kettő pont nem hangzik jól, míg a harmadik pont már saját magunkról való öngondoskodást jelenti. 

Tehát minél előbb elkezdi a tudatos megtakarítást nyugdíjbiztosítása által, időskori énje annál nyugodtabban élheti idős éveit!

Gondoljon rá időben, tervezzen, mi segítünk Önnek kihozni a legjobbat!

Kérdés esetén forduljon felénk!